De DSH/DID-MASTERS 2019 werd gehouden op zondag 8 december in Sportcafé De Mookies.

Om 12.15 was het dan zover en schalden de legendarische muzikale intro's van de DSH/DID-Masters door een goedgevulde zaal. Je zag voornamelijk bij de debutanten dat de spanning er flink in zat.
Onder begeleiding van hun eigen muziekje verzorgd door DJ Dennis werden de spelers opgeroepen, ditmaal door ondergetekende zelf..... 
Nadat alle spelers hun opwchting hadden gemaakt kon de loting worden verricht, hiervoor werd de hulp ingeroepen van Peter Nooijen, bij hem kon de ook worden geklaagd mocht de loting zijn tegengevallen. Uiteraard deed niemand dat, ook al was hij/zij niet blij met de loting, want daarvoor is Peet net iets te groot en sterk. ;) 

In de eerste ronde gelijk een wedstrijd tussen twee grote kanshebbers; Teun Verheij en Matthew Medhurst. Teun nam al snel een 3-0 voorsprong maar Matthew vocht zich terug tot 3-2, had (meerdere) kansen op 3-3 maar liet na om die te verzilveren waardoor Teun wel zijn kans pakte en de wedstrijd met 4-2 won. Een andere kanshebber (volgens de bookmaker) Benjamin van Erven had het in de eerste ronde zwaar tegen Martin Lamers maar wist uiteindelijk met 4-3 te winnen. In de tweede ronde deed hij dat nog eens dunnentjes over tegen Erwin Koster maar wist ook die partij nipt te winnen met 5-4, al gooide Benjamin in deze partij nog wel een mooie 170 finish!  Verder waren er in de tweede ronde geen hele grote verrassingen.

Na de eerste 2 rondes mochten de dames hun opwachting maken. Leny Mook en Monique Schutte bleken aan elkaar gewaagd maar uiteindelijk was het Monique die met 4-3 won. De andere partij ging tussen Annette van de Helm en Elvira Hamelink, Elvira was echter niet in staat om het Annette echt moeilijk te maken. Annette won de partij met 4-1.

Aangekomen bij de kwartfinales stonden ons op papier 4 mooie partijen te wachten. Dat maakte de heren ook waar, ondanks dat de uitslagen soms anders doen vermoeden. De partij tussen Steven van Leijen en Martin Mos sprong er echter qua spanning nog het meeste uit. Beide spelers kregen op beslissende momenten last van de spanning, al maakte Steven het wel erg bont door heel veel dubbels te missen. Omdat Martin daar niet altijd direct van wist te profiteren bleef het lang spannend en eindigde de partij in een 6-5 overwinning voor Martin.
De kwartfinale was tevens het eindstation voor de titelverdediger van 2018; Rene Waanders. Hij verloor zijn partij van een sterk gooiende Dylan van Beek (winnaar 2016) met 6-3.
In de onderste helft van de sheet namen Teun Verheij en Carlos Schippers het tegen elkaar op. Carlos, de runner-up van 2018, strandde hier na een 6-3 overwinning van Teun. De laatste kwartfinale ging tussen Benjamin van Erven en Danny van de Veen. Danny had al laten zien een hoog niveau te kunnen halen door in de tweede ronde Ad Verhoeks met 5-4 te verslaan maar kon dat niet doorzetten in de kwartfinale en verloor met 2-6.

De halve finales waren dus bekend: Martin Mos nam het op tegen Dylan van Beek en Teun Verheij tegen Benjamin van Erven.
Ook hier lieten Dylan en Teun zien dat zij vandaag uitstekend in vorm waren en wonnen beide hun partij met 6-3. 
Tegelijk met de halve finales werd de finale van de dames gespeeld. Ook Monique kon het vandaag Annette niet echt lastig maken waardoor Annette uiteindelijk vrij simpel, maar niet minder verdiend, de finale met 5-2 wist te winnen.

En toen was het tijd voor de finale; Dylan en Teun maakte er een waar spektakel van met beide een zeer hoog niveau. Dylan nam met 3-2 winst in een spannende 1e set een voorsprong van 1-0 in sets. Teun herpakte zich formidabel en won de tweede set met 3-0. 1-1 in sets dus. Ook de 3e set was weer ongekend spannend. Teun liet het na om daarin de 3-1 te maken en Dylan wist daar wel raad mee zodat de stand 2-2 werd, echter wist Teun de beslissende leg in deze set te winnen en was de stand nu 2-1 in sets in het voordeel van Teun. Deze voorsprong gaf hij ook niet meer uit handen en wist ook de vierde set te winnen, ditmaal met 3-1.
Het was een enerverende partij waarin Dylan liet zien tot hogere pieken te kunnen stijgen maar ook diepere dalen te hebben dan de immer constant op een hoog niveau presteerende Teun. En na de verloren finales van 2009, 2013 en 2017 mocht Teun zich nu voor de 1e keer DSH/DID-Master noemen!

Rest mij nog Collin Vink te bedanken voor het schrijven van meerdere partijen én de finale, Peter Nooijen (de razende reporter) voor alle hand- en spandiensten en bovenal Willem en Leny voor de uitstekende verzorging!!!

Klik HIER voor de volledige wedstrijdsheets en bijzonderheden DSH/DID-Masters 2019.

Teun

Winnaar Heren: Teun Verheij

Annet

Winnaard dames: Annet vd Helm

Teun Annet

 Winnaars 2019

Dylan

2e plaats heren: Dylan van Beek

Monique

2e plaats dames: Monique Schutte

Martin Benjamin

3e plaats heren: Martin Mos en Benjamin van Erven