Overzicht en contactgegevens bestuur Darts in Delft.

 


Dartvereniging Darts in Delft is een dartvereniging waar je zowel individueel als in teamverband darts kunt spelen. De vereniging organiseert  allerlei dartactiviteiten, waarvan vele elk seizoen. Hieronder een opsomming van deze activiteiten.

 - Wintercompetitie (teams);
 - Zomercompetitie (teams);
 - Bekercompetitie (teams); Niet van toepassing in seizoen 2021-2022
 - Individuele competitie (individueel); Niet van toepassing in seizoen 2021-2022
 - Diverse kampioenschappen (individueel en koppel);
 - DSH/DiD-Masters (individueel, op uitnodiging); Niet van toepassing in seizoen 2021
 - TopCompetitieSpeler Toernooi ((individueel, op uitnodiging); Niet van toepassing in seizoen 2021-2022


Geschiedenis Darts in Delft

Hoe zat het nou, dat begin voor het begin? We noteren een aantal gegevens uit het artikel “Historie“ dat was opgenomen in het boekje dat is verschenen ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de D.I.D., aangevuld met nog wat andere wetenswaardigheden.

- In 1980 stond er in een Delftse krant een artikel over het opkomende darten, dat in Delft toen een klein beetje in de cafés zijn intrede deed.

- In diezelfde tijd begonnen een aantal mensen met een onderlinge huiskamer-competitie en hen zien we later terug in café De Joffer (zie het artikel “Vogelpikken” elders in dit boekje).

- In de eerste helft van 1983 werd de eerste georganiseerde competitie met wedstrijden in meerder cafés gespeeld. Steve Saunders, Guido Klerckx en Wil Kool zorgden voor de organisatie. Het team ‘t Packhuys werd kampioen.

- In Café 28 wordt dan georganiseerd gedart, maar in de Haagse competitie.

- Kampioen in de competitie van de tweede helft van 1983 werd het team Karseboom 2.

- In de eerste helft van 1984 wordt er gespeeld door 19 teams verdeeld over 11 cafés. Winnaar Underdogs uit de Joffer,

- Rienk de Joode, Hans van de Zalm en Wil Kool vormen een voorlopig bestuur. Zij organiseren de competitie en zorgen ervoor dat vanaf het seizoen 1984/1985 het eerste bestuur aan de slag gaat (met onder anderen Hans Knetemann,  Aad Bezemer, Eric de Graaf, Roel Zuurmond, Jaap de Klerk, Wil Kool, Maarten Warffemius, Yvonne v d Velden en Led Vrijmoed).

- Verder wordt in 1985 voor de eerste keer de Open Delft georganiseerd.  Het seizoen 1985/1986 wordt voor het eerst tijdens een ledenvergadering een bestuur gekozen (met  Aad van Paassen, Michiel Erens, Aad Bezemer, Ria Derwort, Joke de Cock, Led Vrijmoed en Mary Warffemius).

In de zomer van 1986, bij de start van de competitie 1986/1987, om precies te zijn op 2 september 1986, krijgt de D.I.D. statuten en wordt zij een officiële vereniging en gaat het ledental richting de 500